ایرانگردی
به گزارش آی فیلم 2، «محمداشرف غنی» ؛ رییسجمهور افغانستان فرمان ایجاد «شورای عالی فرهنگی افغانستان» را به منظور هماهنگی نهادهای مرتبط به حوزه فرهنگی این کشور صادر کرد.
این فرمان با هدف هماهنگی نهادهای مرتبط با حوزۀ فرهنگی، سازماندهی موثر منابع در راستای حمایت از ارزشهای فرهنگی و اسلامی، توجه ویژه به میراثهای تاریخی، حمایت از نویسندگان و هنرمندان، حمایت از ناشران و صنعت چاپ، معرفی جاذبههای توریستی و حمایت از صنعت توریزم، نشر تقویت فرهنگ شهروندی و بررسی چالشها، فرصتها و ظرفیتهای بشری و معنوی در این عرصه و مراقبت از سرمایهها و ظرفیتهای فرهنگی، ایجاد شورای عالی فرهنگی صادرشده است.
بر اساس این فرمان، ریاست این شورا را رئیس جمهوری اسلامی افغانستان و عضویت آن را مقامات این کشور به شمول معاون دوم ریاست جمهوری ، وزرای اطلاعات و فرهنگ، ارشاد، حج و اوقاف، معارف، تحصیلات عالی، معادن و پترولیم، شهرسازی و اراضی، معین ارشد امنیتی، رئیس عمومی دفتر مقام عالی ریاست جمهوری، رئیس عمومی اداره امور، رؤسای عمومی اداره ارگان های محل، اکادمی علوم، رادیو تلویزیون ملی، رئیس پوهنتون کابل، رؤسای کمیسیون های فرهنگی شورای ملی، شاروال کابل، مشاور رئیس جمهور در امور نوآوری، مشاورین فرهنگی رئیس جمهور، نمایندگان اتحادیه نویسندهگان، ناشران، هنرمندان و اتحادیههای صنفی خبرنگاران و رؤسای افغان فلم، آرشیف ملی و موزیم ملی به عهده خواهند داشت.
در این فرمان رییس جمهور افغانستان آمده است که سکرتریت شورای عالی فرهنگی توسط وزارت اطلاعات و فرهنگ با همکاری ریاست عمومی دفتر ریاست جمهوری به پیش برده میشود و سکرتریت موظف است تا طرز فعالیت این شورا را ترتیب و جهت تائید به شورای عالی فرهنگی ارائه نموده و جلسات این شورا هر ماه یکبار برگزار میگردد.
این فرمان مقام ریاست جمهوری افغانستان در حالی صادر می شود که ضرورت تعامل و هماهنگی بیشتر نهادها و ارگانهای فرهنگی کشور افغانستان به حیث کشوری با فرهنگ و تمدن کهن بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.
افغانستان یکی از کشورهایی است که سابقه دیرینه فرهنگی آن در جهان شناخته شده است . از این رو این کشور در نهادهای فرهنگی بین المللی زیادی عضویت دارد . ولایت غزنی افغانستان در سال 2013 به حیث پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شد و قرار است این عنوان در سال 2024 به شهر کابل داده شود.
به باور کارشناسان فرهنگی این فرمان رییس جمهور افغانستان در صورت اجرایی شدن می تواند بسیاری از خلاء های فرهنگی را در این کشور از بین برده و ظرفیت های بی بدیل آن را رونما کند.
در پیوند با این خبر بیشتر بخوانید :
اشرف غنی: در افغانستان روی زبان فارسی دری کار زیادی نشده است
اشرف غنی: محققان و ادیبان ایرانی نقش برجستهای در تاریخ ادبیات فارسی داشتند +فلم
ع ا / ح ح